Sayın Hocam
Tenkitle alakalı şöyle bir sorunumuz var.Dersanemizde hizmette çok faydalı faaliyetleri olan bir kardeşimiz var.Ancak karakteri gereği mi diyelim,hizmete yeni gelenlere pek olmasa da eskilere karşı çok kırıcı olabiliyor.Tenkit edebilecek çok hareketleri oluyor.Dediğiniz gibi ferdi olarak bir şey desek kendini savunuyor.Ben böyleyim beni böyle kabul edin diyor.İstişare yapsak- kendisi de dahil -kendini haklı buluyor.Siz ne söylerseniz söyleyin,sizin söylediğiniz karşının anladığıdır,hakikatını bize yaşatıyor.Bu kardeşe ne yapalım.Böyle konularla uğraştığımız zaman uhuvvetimizin ,hizmetimizin sarsıldığını da görüyoruz.Düsturlar çerçevesinde ne yapabiliriz.
11.09.2015
Ziyaretci
Ağabey .2 senedir seni takip ediyoruz.hiç tenkid edilecek birşeyin yok.(Zaten o gözlükle seyretmedik).Tenkid edenleri duyunca çok kızdık,kim ne zarar görmüş senin derslerinden faydadan başka..ila ahir.devam ağabey inşaallah,hayırlı cumalar.(Youtube a 1 ayda beri ders konmuyor)
11.09.2015
Ziyaretci
1-en çok tenkidi ibu sebepten aldığınızı tahmin ediyorum
hakikat çekirdekleri 103. İslâmiyetin müsellemâtını tamamen imtisal ettiği cihetle bihakkın daire-i dahiline girmiş zâtta, meylü't-tevsi, meylü't-tekemmüldür. Lâkaytlıkla hariçte sayılan zatta, meylü't-tevsi, meylü't-tahriptir
2-bunları bana diyor kime lazımsa oda alır
Birinci Hatveye فَلاَ تُزَكُّۤوا اَنْفُسَكُمْ 1 âyeti işaret ediyor. BİRİNCİ HATVEDE:
فَلاَ تُزَكُّۤوا اَنْفُسَكُمْ 4âyeti işaret ettiği gibi, tezkiye-i nefis etmemek. Zira, insan, cibilliyeti ve fıtratı hasebiyle nefsini sever. Belki, evvelâ ve bizzat yalnız zâtını sever; başka herşeyi nefsine feda eder. Mâbuda lâyık bir tarzda nefsini metheder; mâbuda lâyık bir tenzihle nefsini meâyipten tenzih ve tebrie eder. Elden geldiği kadar kusurları kendine lâyık görmez ve kabul etmez. Nefsine perestiş eder tarzında, şiddetle müdafaa eder. Hattâ, fıtratında tevdi edilen ve Mâbud-u Hakikînin hamd ve tesbihi için ona verilen cihazat ve istidadı kendi nefsine sarf ederek, مَنِ اتَّخَذَ اِلٰهَهُ هَوٰيهُ 5 sırrına mazhar olur. Kendini görür, kendine güvenir, kendini beğenir.
İşte, şu mertebede, şu hatvede tezkiyesi, tathiri, onu tezkiye etmemek, tebrie etmemektir.
İkinci Hatveye وَلاَ تَكُونُوا كَالَّذِينَ نَسُوا اللهَ فَاَنْسٰيهُمْ اَنْفُسَهُمْ 1 âyeti işaret ediyor
Üçüncü Hatveye مَۤا اَصَابَكَ مِنْ حَسَنَةٍ فَمِنَ اللهِ وَمَۤا اَصَابَكَ مِنْ سَيِّئَةٍ فَمِنْ نَفْسِكَ 2 âyeti işaret ediyor.
Dördüncü Hatveye كُلُّ شَىْءٍ هَاِلكٌ اِلاَّ وَجْهَهُ 3 âyeti işaret ediyor.
3-sizi tenkid edenin ruhsatı varsa delili varsa problem yok
ruhsatı ve delili yoksa yine problem yok
10.09.2015
00:43:36
MÜNAKAŞA ETMEYİN! | MÜHİM PARÇALAR -1010821.09.2024
Yorumlar
Yorum YapSayın Hocam Tenkitle alakalı şöyle bir sorunumuz var.Dersanemizde hizmette çok faydalı faaliyetleri olan bir kardeşimiz var.Ancak karakteri gereği mi diyelim,hizmete yeni gelenlere pek olmasa da eskilere karşı çok kırıcı olabiliyor.Tenkit edebilecek çok hareketleri oluyor.Dediğiniz gibi ferdi olarak bir şey desek kendini savunuyor.Ben böyleyim beni böyle kabul edin diyor.İstişare yapsak- kendisi de dahil -kendini haklı buluyor.Siz ne söylerseniz söyleyin,sizin söylediğiniz karşının anladığıdır,hakikatını bize yaşatıyor.Bu kardeşe ne yapalım.Böyle konularla uğraştığımız zaman uhuvvetimizin ,hizmetimizin sarsıldığını da görüyoruz.Düsturlar çerçevesinde ne yapabiliriz.
11.09.2015Ağabey .2 senedir seni takip ediyoruz.hiç tenkid edilecek birşeyin yok.(Zaten o gözlükle seyretmedik).Tenkid edenleri duyunca çok kızdık,kim ne zarar görmüş senin derslerinden faydadan başka..ila ahir.devam ağabey inşaallah,hayırlı cumalar.(Youtube a 1 ayda beri ders konmuyor)
11.09.20151-en çok tenkidi ibu sebepten aldığınızı tahmin ediyorum hakikat çekirdekleri 103. İslâmiyetin müsellemâtını tamamen imtisal ettiği cihetle bihakkın daire-i dahiline girmiş zâtta, meylü't-tevsi, meylü't-tekemmüldür. Lâkaytlıkla hariçte sayılan zatta, meylü't-tevsi, meylü't-tahriptir 2-bunları bana diyor kime lazımsa oda alır Birinci Hatveye فَلاَ تُزَكُّۤوا اَنْفُسَكُمْ 1 âyeti işaret ediyor. BİRİNCİ HATVEDE: فَلاَ تُزَكُّۤوا اَنْفُسَكُمْ 4âyeti işaret ettiği gibi, tezkiye-i nefis etmemek. Zira, insan, cibilliyeti ve fıtratı hasebiyle nefsini sever. Belki, evvelâ ve bizzat yalnız zâtını sever; başka herşeyi nefsine feda eder. Mâbuda lâyık bir tarzda nefsini metheder; mâbuda lâyık bir tenzihle nefsini meâyipten tenzih ve tebrie eder. Elden geldiği kadar kusurları kendine lâyık görmez ve kabul etmez. Nefsine perestiş eder tarzında, şiddetle müdafaa eder. Hattâ, fıtratında tevdi edilen ve Mâbud-u Hakikînin hamd ve tesbihi için ona verilen cihazat ve istidadı kendi nefsine sarf ederek, مَنِ اتَّخَذَ اِلٰهَهُ هَوٰيهُ 5 sırrına mazhar olur. Kendini görür, kendine güvenir, kendini beğenir. İşte, şu mertebede, şu hatvede tezkiyesi, tathiri, onu tezkiye etmemek, tebrie etmemektir. İkinci Hatveye وَلاَ تَكُونُوا كَالَّذِينَ نَسُوا اللهَ فَاَنْسٰيهُمْ اَنْفُسَهُمْ 1 âyeti işaret ediyor Üçüncü Hatveye مَۤا اَصَابَكَ مِنْ حَسَنَةٍ فَمِنَ اللهِ وَمَۤا اَصَابَكَ مِنْ سَيِّئَةٍ فَمِنْ نَفْسِكَ 2 âyeti işaret ediyor. Dördüncü Hatveye كُلُّ شَىْءٍ هَاِلكٌ اِلاَّ وَجْهَهُ 3 âyeti işaret ediyor. 3-sizi tenkid edenin ruhsatı varsa delili varsa problem yok ruhsatı ve delili yoksa yine problem yok
10.09.2015