çok istifade ettim gerçekten..Bu abi ile beraber, oda katkı sağlayacak şekilde aşağıdaki felsefe ilgili yerleri özellikle 30.söz yaparsanız çok güzel olacaktır..İnşaallah yaparsınız..
"Hattâ, silsile-i felsefenin en mükemmel fertleri ve o silsilenin dâhileri olan Eflâtun ve Aristo, İbn-i Sina ve Fârâbî gibi adamlar, “İnsaniyetin gayetü’l-gayâtı teşebbüh-ü bi’l-Vâcibdir, yani Vâcibü’l-Vücuda benzemektir” deyip firavunâne bir hüküm vermişler. Ve enaniyeti kamçılayıp şirk derelerinde serbest koşturarak, esbabperest, sanemperest, tabiatperest, nücumperest gibi çok envâ-ı şirk taifelerine meydan açmışlar."
"İşte, felsefenin şu esâsât-ı fâsidesinden ve netâic-i vahîmesindendir ki, İslâm hükemasından İbn-i sina ve Fârâbî gibi dâhiler, şâşaa-i suriyesine meftun olup, o mesleğe aldanıp o mesleğe girdiklerinden, âdi bir mü’min derecesini ancak kazanabilmişler. Hattâ, İmam-ı Gazâlî gibi bir Hüccetü’l-İslâm, onlara o dereceyi de vermemiş."
25.12.2014
fatih lermi
A ile B noktası mabeynindeki sonsuz noktaya istinaden ,mantıken tahavvülat-ı zerrat muhal olduğundan;müteharrike sebeb ise lezzet ve kemalat olduğundan,ancak sonsuz bir esmanın sonsuz tecellisine verilebilir.zahirde hareket dediğimiz ,hakaikte Esma-i Hüsnanın gayetsiz tecelli ve inikas ve cilve vesaireleridir.
17.12.2014
00:11:13
2025 YILBAŞI | AVRUPALI OLMAK İÇİN AVRUPADA OLMAK GEREKMİYOR!12810.01.2025
00:02:32
NİRVANANIN GERÇEK YÜZÜ!36412.01.2023
00:56:44
Matematikle Adem Vücud Zaman Mekan..Umut Çınar98513.08.2020
01:41:18
Matematik felsefesi..Umut Çınar/İzmir122218.01.2019
01:25:17
Allah (cc) bu kadar farklı ve nihayetsiz işleri aynı anda nasıl yapıyor -3154903.04.2017
Yorumlar
Yorum Yapçok istifade ettim gerçekten..Bu abi ile beraber, oda katkı sağlayacak şekilde aşağıdaki felsefe ilgili yerleri özellikle 30.söz yaparsanız çok güzel olacaktır..İnşaallah yaparsınız.. "Hattâ, silsile-i felsefenin en mükemmel fertleri ve o silsilenin dâhileri olan Eflâtun ve Aristo, İbn-i Sina ve Fârâbî gibi adamlar, “İnsaniyetin gayetü’l-gayâtı teşebbüh-ü bi’l-Vâcibdir, yani Vâcibü’l-Vücuda benzemektir” deyip firavunâne bir hüküm vermişler. Ve enaniyeti kamçılayıp şirk derelerinde serbest koşturarak, esbabperest, sanemperest, tabiatperest, nücumperest gibi çok envâ-ı şirk taifelerine meydan açmışlar." "İşte, felsefenin şu esâsât-ı fâsidesinden ve netâic-i vahîmesindendir ki, İslâm hükemasından İbn-i sina ve Fârâbî gibi dâhiler, şâşaa-i suriyesine meftun olup, o mesleğe aldanıp o mesleğe girdiklerinden, âdi bir mü’min derecesini ancak kazanabilmişler. Hattâ, İmam-ı Gazâlî gibi bir Hüccetü’l-İslâm, onlara o dereceyi de vermemiş."
25.12.2014A ile B noktası mabeynindeki sonsuz noktaya istinaden ,mantıken tahavvülat-ı zerrat muhal olduğundan;müteharrike sebeb ise lezzet ve kemalat olduğundan,ancak sonsuz bir esmanın sonsuz tecellisine verilebilir.zahirde hareket dediğimiz ,hakaikte Esma-i Hüsnanın gayetsiz tecelli ve inikas ve cilve vesaireleridir.
17.12.2014