DİMAĞ-6 DİMAĞ, LEVH-İ MAHFUZ, İMAM-I MÜBİN KİTAB-I MÜBİN
1-) İmam-ı mübin levhi mahfuzun divanı ve ünvanıdır.
2-) Ünvan tanımı her kim o ünvanın gereğini yaparsa o ünvanı kazanmaya layık olur.Yada efradından bir ferddir.
3-) İmam-ı mübin levhi mahfuzun bir ünvanı ise İmam-ı mübinin farkedilmesi ile ne yapılacağı anlaşılmaktadır. Bu Levhi mahfuzun anlaşılması demektir. Anlaşılan bir mana o mananın alemine girmekle anlaşılmış olmaktadır.Yani senin dimağın levhi mahfuza döner. Üstadım lem’arda zülkarneyn ünvandır diyor. Ünvanın gereğini yapan herkes zülkarneyindir. Daha ileri safhası ilmi ezelinin ünvanları olan l. mahfuz i mübin k. mübin.
4-) İnsan küçük bir kainattır. Kainat ise büyük bir insan ise insan cüziyyeten çıkıp küllileşebilir. bu demektir ki Dimağ ile insan levhi mahfuza girebilir ve levhi mahfuz olabilir. Yani kurandan vahyi kurana geçebilir. kuran için cebrail a.s. gerek var ama vahyi kurana muhatap sensin. yani insan 17 i. icazda anlatıldığı üzere maddi ve manevi cihazatını şükrü örfide kullanırsa inbisat ve inkişafı hadsiz olur.
5-) Kur’anın ne kadarına muhatab isen o senin kitabı mübinin. İmam-ı mübine iman ediyorsun kitab-ı mübinden emin oluyorsun. Peki iman etmek emin olmak değil midir? O zaman iman ettiğine ne kadar şuurun taalluk ediyorsa o kadarından emin oluyorsun. Yukarıda da denildiği gibi i. mübine iman k.mübine eminlik meselesi. k. mübinide ne kadar inkişaf edilmişse i. mübinde ki iman edilen hakikatın o kadarından emin oluşun demektir. K. mübin senin eline verilecek olan kitap. Başka bir ifade ile mevcudat kitab-ı mübin sana yaptığı tesir imam-ı mübin.
6-) Mec’ulun nur ve mana kısmı vardır. nur kısmı şecere-i hilkattir. manadaki herşey çıkmamıştır.
7-) Cebrail a.s. A.S.M sıkması batındaki karşılığı l. mahfuzun açılması demektir. dimağının l. mahfuz olması direk vahye muhatab olmak manasınadır. nasıl ruhdan azrailin ayrılması ruhu serbest bırakıyor. Cebrail. a.s. onu sıkması dimağın l. mahfuzlaşması demektir. Topraktan dışarı çıkması ile üşümesi bir oldu. Demek ki batında kış olduğu bir dönme denk geldi bizler baharda olabiliriz.
8-) Toprağı 4 sıfatı var dar karanlık soğuk kimsesiz.
9-) Helal olanın sünnet dışında kullanılması haram ise peki haram olan nasıl olacak. hayatında haram olanın istikameti yoktur. Eğer harama gidiyor kendisine tutamıyor ise enerjisini haram kullanıyor ise kaynakta o cinstendir.
10-) Allah kainata kendisi nazar ettiği gibi senin ile de nazar etmektedir. Harama nazar ederken buda aklında bulunsun.
İşte kadere ve kazaya iman rüknünün dahi geniş bir vechi de, sırr-ı hayatla anlaşılıyor ve sabit oluyor. Yani nasılki âlem-i şehadet ve mevcud hazır eşya intizamlarıyla ve neticeleriyle hayatdarlıkları görünüyor. Öyle de âlem-i gaybdan sayılan geçmiş ve gelecek mahlukatın dahi manen hayatdar bir vücud-u manevîleri ve ruhlu birer sübut-u ilmîleri vardır ki; Levh-i Kaza ve Kader vasıtasıyla o manevî hayatın eseri, mukadderat namıyla görünür, tezahür eder.Sözler ( 111 ) çekirdek ve ağacın farkı şudur;
ağacın ve çekirdeğin mec’ul deki hayat hakikatına kudret taalluk etmiştir fakat ruhuna etmemiştir. ruhları ilmi vücuttur ve manevidir.
11-) Alem-i şahadet şahid olduklarımız.
12-) Nadiren levh-i ezeliye girilir. Ynı zamanda l.mahfuzun mahluk oluşunun delilidir.
13-) Pergelin ucunu l. mahfuza koyarsak madde i hayatla yapılanlar k. mübin manevi hayat ile yapılanlar i.mübin
14-) Kitab-ı mübinin kainat olursa adem alemleri imam-ı mübinin olur.
15-) Her gidişin bir dönüşü olacak dimağ ile adem alemlerine girilecek kadın kullanılırsa bedeli çocuk (sperm) ilim ile girilirse r.nur Hz.Ali nin manevi bir veledi. karaciğer intizamlıdır. vucuda göre nizamlıdır. bütünlük mizan...
16-) Geçmiş ile hazır birleşerek gelecek için farklı bir halet sentezleniyor.
17-) Kainatı insanlığı göndererek ihya etmiş. insanı da ahirette ihya edecek.
18-) Her insan miracında şahid olduğuna şehadet eder.
19-) Şehvetin seni sıkması ile su atılıyor. Cebrail sıkarsa ne olur.
20-) Hz Ali ilmin kapısı ise kadın da vucudun kapısı mıdır. İlim ile ademe girilirse Hz Ali nin himmeti ile olmaktadır. kadın ilede ademin kapısı çalınırsa çocuk neticesini verir.
Yorumlar
Yorum YapDeğerli hocam! İrade-Kalb-Akıl bağlamında bir araştırma yaparken şuna takıldım: nefsin 7 mertebesi var, buna bağlı aklın 7 mertebesi var mı? Farklı kaynaklarda farklı görünüyor. Bazıları tahayyülden-itikada diyor, ama bu ilmin bilginin geçtiği süreç. Bana meraklı olan ise aklın gelişme mertebeleri (nefiste olduğu gibi). Mesela: Akl-ı meaş (Nefs-i Emmareden), Akl-ı Mead, Akl-ı Ukba, Akl-ı Selim, Akl-ı Nurani, Akl-ı Sultani ve Akl-ı Küll (Nefs-i Safiye'ye kadar) - tasnifi ne kadar doğru? Aynı şey kalb ile de bağlı: kalbin mertebeleri: ölü ve hasta kalb, gafil kalb, kalb, ruh, sır, hafi ahfa mı, yoksa sadr, kalb, şeğaf, fuad, habbet-ül kalb, süveyda ve mühcet-ül kalb mi? Çok teşekkür ederim cevabınız için
13.01.2016Tevafuk:dün rüyamda hasan abi ye vahdetül vücud hakkında soru sordum. Bugün ise bu şahane ve beni dünyadan taşıyan dersin son dk.larında vahdetül vücud bahsi geçti.
20.12.2015Elhamdulillah. Tam bir ilmî ziyafet... İki saatin nasıl geçtiğini anlamadım. Bazı yerleri tekrar tekrar dinlediğim halde. Bu derslerin giderek daha tesirli daha feyizli olduğunu hissediyorum. Maşallah. Allah razı olsun. Şükründen acizim.
20.12.2015Türkiye sizinle gurur duyuyor.(komutan)
17.12.2015