Selamun Aleyküm abim. Ömrüne bereket. Ersal kardeşten de sizin vasıtanızla çok nasiplendim. Ersal kardeşin bilgileri ile sık sık buluşmak isteriz. Saygı ve hürmetlerimle. Allah razı olsun.
31.08.2020
Hlgrm
Üst boyuta ait hiçbir varoluş, tarafımızdan doğrudan algılanamaz. Bizim boyutumuzdaki bütün varlıklar UMWELT denilen yapısal bir sınırlılığa sahiptir. Fizik evreni olduğu gibi değil, sahip olduğu kısıtlılık kadar algılarlar. Daha bu boyutun yüzde 4ünün farkındayız. Algılayabiliyoruz. Geri kalan kısımdan bile haberimiz yok. Üst boyuttaki varoluşa ait hiçbir farkındalığımız olamaz. Olan, bu boyuta gelen bir varoluşun, bizim algı düzeyimize giren etkilerinden haberdar olmaktır. Bunun ötesine geçemeyiz. Madde, atomsal yapı sadece fizik evrende yani 3 boyutta söz konusudur. Üst boyutlarda yapısal ve niteliksel değişimler, tanımlayamacağımız şekildedir.
07.01.2020
Hlgrm
Fraktalların boyutlarla doğrudan bir ilgisi bulunmamaktadır. Ancak, yaratımda kullanılan en baskın yöntemdir. Kendiliğindenlik, fraktal yapılarla açıklanabilmektedir. DOĞAL, müdahelesiz bütün oluşumlarda görülen yapısal örüntü bütünlüğüdür. Ancak boyutlarla kurulan ilişkisi, rasyonel anlamda açıklanabilir değil.
07.01.2020
Hlgrm
Nope.
Burada üst boyuta ait, bütünü kavranamayan bir olgunun 3. boyuta kesit bırakması söz konusu. Bütününü algılamaktan aciz kaldığımız bir varlık burada bizim boyutumuza kesit veren. Varoluş bizim boyutumuza girerken sebep sonuç başlangıç bitiş gibi döngülere ayrılır. Ağacın tohumdan büyümesine geçen süreç de böyle sonradan, rölatif olarak, bize göre gerçek olan süreçlerdir.
Ayrıca burada ağaç tamamen bir metafor olarak kullanıldı. Aslında kasıt, varlouşun bütünü. Varoluş, bu boyuta gelirken nasıl bir yöntem mekanik işliyor olabilir acaba sorunu ele alıyoruz. Bunu da daha alt boyutlardan modelleme yaparak sorguluyoruz. İnsanı tek başına ele alamayacağımız için, insandan başlayıp, bütün varoluşa giden silsileyi izliyoruz. Bu açıdan yöntem bir modelleme olduğu için ağaca takılmamak gerek.
07.01.2020
Fatma Betul
Bu derstte; solucan deliği denilen zaman ve makani ikiye katlayarak geçiş yapma nasıl bir şeydir, biz tüm zamanları birleştiren boyuta nasıl gecebiliriz? İnsan zaman ve mekandan çıkabilir mi? Aynı anda farklı yerlerde bulunabilme hangi boyutta gerçekleşir? Biz üst boyutlara nasil geçiş yapabiliriz veya yapabilir miyiz? Tüm boyutları içine alacak bir merkez var mıdır? Bunları da cevaplayan daha ayrıntılı bir ders bekliyoruz Ersal Kardesten.
01.07.2019
Fatma Betul
Ama ağacın kesit vermesinden kastıniz, Adem aleyhisselam dan başlayan soy agaciysa olabilir.
01.07.2019
Fatma Betul
Bir üst boyutta yön mü var ki bu boyuta geçerken elli bir yönü takip etsin? Burada yönümüzü belirlerken maddeyi esas alıyoruz. Üst boyutlarda katı halde bulunan bir madde yoktur. O yüzden buraya geçiş yaparken önden,arkadan, yanlardan, yukarıdan geliyormuş gibi görünebilirler.
01.07.2019
Fatma Betul
Selamun aleyküm abiler. Boyutlarlarla ilgili araştırmalarıma ve tefekkurume göre;
Burada alemi şehadette ve üçüncü boyutun içerisinde saklı olan gizli bir boyut var. Buna fraktallar deniyor. Üçüncü boyut küpe benzetiliyor fakat bu küpün içi de boş değil. Fraktalleri gözümüzle de gorebiliriz. Onlar ağaçların dallarında, ciğerlerimizde ve damar yapimizdalar. Nasıl tüm vücudumuzda farklı çalışan farklı işler yapan organlarımız olmasına ragmen, birlik beraberlik varsa, tüm kâinatta da varlıkları birbirine bağlayan ağaç dallarına benzeyen bir yapı var. Fraktallar kendi kendini tekrarlayan titreşimli ağaç dallarına benziyor. Ne kadar titreşimi çok ve girift bir yapıya sahipse, o kadar mükemmel oluyor. Biz 3 Boyutlu varlıklar gibi gorunsek de içimizde dallanabilen gizli bir boyut var. Bunun ne kadar titresim ya da dallanacagi kişinin düşünce dünyasındaki zenginliği ve maneviyatıyla ilgili. En merkeze yani Mecul'e bağlanan kisi, en girift ve en mükemmel boyuttadır. Oradan tüm kainatın zikrine katılabilir. Hatta tüm kâinatı sanki kendisi çeviriyor gibi zikreder ve zikriyle tüm kâinatı yönlendirebilir.
01.07.2019
Erdinç
ağacın kesit vermesi, doğu batı yönünde değil de,
güneyden kuzeye doğru, yani, çekirdekten başlayarak kesit vermesinin düşünülmesi bana biraz daha uygun geldi.
Yorumlar
Yorum YapSelamun Aleyküm abim. Ömrüne bereket. Ersal kardeşten de sizin vasıtanızla çok nasiplendim. Ersal kardeşin bilgileri ile sık sık buluşmak isteriz. Saygı ve hürmetlerimle. Allah razı olsun.
31.08.2020Üst boyuta ait hiçbir varoluş, tarafımızdan doğrudan algılanamaz. Bizim boyutumuzdaki bütün varlıklar UMWELT denilen yapısal bir sınırlılığa sahiptir. Fizik evreni olduğu gibi değil, sahip olduğu kısıtlılık kadar algılarlar. Daha bu boyutun yüzde 4ünün farkındayız. Algılayabiliyoruz. Geri kalan kısımdan bile haberimiz yok. Üst boyuttaki varoluşa ait hiçbir farkındalığımız olamaz. Olan, bu boyuta gelen bir varoluşun, bizim algı düzeyimize giren etkilerinden haberdar olmaktır. Bunun ötesine geçemeyiz. Madde, atomsal yapı sadece fizik evrende yani 3 boyutta söz konusudur. Üst boyutlarda yapısal ve niteliksel değişimler, tanımlayamacağımız şekildedir.
07.01.2020Fraktalların boyutlarla doğrudan bir ilgisi bulunmamaktadır. Ancak, yaratımda kullanılan en baskın yöntemdir. Kendiliğindenlik, fraktal yapılarla açıklanabilmektedir. DOĞAL, müdahelesiz bütün oluşumlarda görülen yapısal örüntü bütünlüğüdür. Ancak boyutlarla kurulan ilişkisi, rasyonel anlamda açıklanabilir değil.
07.01.2020Nope. Burada üst boyuta ait, bütünü kavranamayan bir olgunun 3. boyuta kesit bırakması söz konusu. Bütününü algılamaktan aciz kaldığımız bir varlık burada bizim boyutumuza kesit veren. Varoluş bizim boyutumuza girerken sebep sonuç başlangıç bitiş gibi döngülere ayrılır. Ağacın tohumdan büyümesine geçen süreç de böyle sonradan, rölatif olarak, bize göre gerçek olan süreçlerdir. Ayrıca burada ağaç tamamen bir metafor olarak kullanıldı. Aslında kasıt, varlouşun bütünü. Varoluş, bu boyuta gelirken nasıl bir yöntem mekanik işliyor olabilir acaba sorunu ele alıyoruz. Bunu da daha alt boyutlardan modelleme yaparak sorguluyoruz. İnsanı tek başına ele alamayacağımız için, insandan başlayıp, bütün varoluşa giden silsileyi izliyoruz. Bu açıdan yöntem bir modelleme olduğu için ağaca takılmamak gerek.
07.01.2020Bu derstte; solucan deliği denilen zaman ve makani ikiye katlayarak geçiş yapma nasıl bir şeydir, biz tüm zamanları birleştiren boyuta nasıl gecebiliriz? İnsan zaman ve mekandan çıkabilir mi? Aynı anda farklı yerlerde bulunabilme hangi boyutta gerçekleşir? Biz üst boyutlara nasil geçiş yapabiliriz veya yapabilir miyiz? Tüm boyutları içine alacak bir merkez var mıdır? Bunları da cevaplayan daha ayrıntılı bir ders bekliyoruz Ersal Kardesten.
01.07.2019Ama ağacın kesit vermesinden kastıniz, Adem aleyhisselam dan başlayan soy agaciysa olabilir.
01.07.2019Bir üst boyutta yön mü var ki bu boyuta geçerken elli bir yönü takip etsin? Burada yönümüzü belirlerken maddeyi esas alıyoruz. Üst boyutlarda katı halde bulunan bir madde yoktur. O yüzden buraya geçiş yaparken önden,arkadan, yanlardan, yukarıdan geliyormuş gibi görünebilirler.
01.07.2019Selamun aleyküm abiler. Boyutlarlarla ilgili araştırmalarıma ve tefekkurume göre; Burada alemi şehadette ve üçüncü boyutun içerisinde saklı olan gizli bir boyut var. Buna fraktallar deniyor. Üçüncü boyut küpe benzetiliyor fakat bu küpün içi de boş değil. Fraktalleri gözümüzle de gorebiliriz. Onlar ağaçların dallarında, ciğerlerimizde ve damar yapimizdalar. Nasıl tüm vücudumuzda farklı çalışan farklı işler yapan organlarımız olmasına ragmen, birlik beraberlik varsa, tüm kâinatta da varlıkları birbirine bağlayan ağaç dallarına benzeyen bir yapı var. Fraktallar kendi kendini tekrarlayan titreşimli ağaç dallarına benziyor. Ne kadar titreşimi çok ve girift bir yapıya sahipse, o kadar mükemmel oluyor. Biz 3 Boyutlu varlıklar gibi gorunsek de içimizde dallanabilen gizli bir boyut var. Bunun ne kadar titresim ya da dallanacagi kişinin düşünce dünyasındaki zenginliği ve maneviyatıyla ilgili. En merkeze yani Mecul'e bağlanan kisi, en girift ve en mükemmel boyuttadır. Oradan tüm kainatın zikrine katılabilir. Hatta tüm kâinatı sanki kendisi çeviriyor gibi zikreder ve zikriyle tüm kâinatı yönlendirebilir.
01.07.2019ağacın kesit vermesi, doğu batı yönünde değil de, güneyden kuzeye doğru, yani, çekirdekten başlayarak kesit vermesinin düşünülmesi bana biraz daha uygun geldi.
15.02.2019